Zosia

Nebaví vás čítať nudné články, v ktorých sa nakoniec aj tak nič nedozviete? Na našom webe, sa vám nič podobné nestane. Píšeme mimoriadne pútavo a pochopiteľne.


Dnes neexistuje niečo, čo by sme na internete nenašli. Od počiatkov vzniku počítačov po dnešok to nie je až tak ďaleko. Aká bola cesta týchto technológií? Základy počítačov boli dané už v rokoch 1943. V tej dobe vážil jeden počítač neuveriteľných 30 ton. Takýto kolos by sme teda do obývačky dostali iba veľmi ťažko… Pritom dokázal tento počítač vykonávať iba podmienené výpočty a iterácie. Dnes je už iba múzejným exponátom. Technika naozaj rýchlo napreduje. Čo je nové dnes, zajtra bude už zastarané. Dnešné počítače sú natoľko vyspelé, že ich dokážeme vložiť do vrecka nohavíc. Skutočný boom ale prišiel so spustením internetu.

internet

Prenos informácií je zásadný. Informácie sú komodita, ktorá hýbe svetom a majú cenu zlata. Dnes neexistuje prakticky nič, čo by sme vďaka internetu nedokázali vyhľadať. Ďalším míľnikom vo svete informačných technológií bolo zapojenie robotiky. Umelá inteligencia je na internete dostupná a pomaly sa dostáva aj do našich domovov. Napríklad inteligentným prepojením spotrebičov s virtuálnym prostredím a samotnou umelou inteligenciou. Tá čerpá poznatky z uložených dát na sieti. Dokáže tak intuitívne reagovať na naše potreby. Pokým niektorý sa tomuto pokroku tešia a vidia v ňom potenciál ako zjednodušiť ľuďom život. Iný v umelej inteligencii vidia nahradenie ľudí pri niektorých typoch zamestnania.

smart domácnosti

Rovnako je na zvážení každého, či prepojí svoju domácnosť s týmto virtuálnym prostredím. Pred nami stoja nové výzvy, nové možnosti, nová budúcnosť. Internetové prostredie je doslova nekonečný priestor o mnohých premenných. Je otázne, ako budeme fungovať v budúcnosti. Dnes je internet pre nás zdrojom informácií, priestorom pre prácu, zábavu aj pre kontakt z rodinou či priateľmi, ktorých by sme inak nemohli stretnúť. Napríklad kvôli diaľke. Vďaka internetu sa vzdelávame a rozvíjame svoj talent a nadanie. Relaxujeme pri hudbe či oddychových hrách alebo činnostiach. Posúvame svoje hranice neustále ďalej. Bude zaujímavé sledovať vývoj pokročilých technológií a možností rozvoja človeka, ktoré mu prinesú. Doba elektronická stojí pred svojím rozmachom a my sme v centre diania. Otázne je, čím nás ešte virtuálne prostredie dokáže prekvapiť.